Chiftelute la cuptor

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2012 | 18647 vizualizari

 

Chiftelutele la cuptor le consider mult mai bune si mai sanatoase decat cele prajite in ulei. Plus ca nu mai miroase toata casa a prajeala si nici nu stai langa aragaz pana se fac.
Deci numai avantaje :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 2 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • o ceapa mica
  • 4-5 catei usturoi 
  • patrunjel verde
  • o lingura pesmet
  • 1 ou
  • sare 
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la cuptor:

Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata, adaugam oul batut, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine.

Formam apoi cu mana uda bilute de 3-4-5 cm si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.

Nu trebuie intoarse de pe o parte pe alta.

TIPS-URI

1

Le servim calde cu un sos dulce pe care il pregatim din: 500 ml suc de rosii, o lingura faina, 3 linguri ulei, un pic de sare, 3 lingurite zahar si mult busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadiuta123 1

04.02.2012, 14:57

Si mie imi plac foarte mult chiftelutele la cuptor

T I M E A 1

04.02.2012, 22:18

daaa sunt mult mai sanatoase asa

Angelina_Elena 1

21.08.2012, 23:53

imi plac mult cum arata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei la cuptor